metoda-accidentul-ploiesteanca-retinuta.jpg

O femeie din Ploiești a fost reținută pentru 24 de ore într-un dosar de înșelăciune urmând ca astăzi să fie prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

 

Luni dimineață, polițiști din cadrul IJP Mehedinți au descins la patru adrese din Ploiești, dar și la Penitenciarul din Tulcea. Oamenii legii au vizat destructurarea unei rețele specializată în înșelăciune prin metoda accidentul.

Persoanele bănuite ar fi săvârşit 8 infracţiuni de înşelăciune, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Acestea ar fi indus în eroare victimele pe care le contactau telefonic şi le spuneau că o persoană apropiată a produs un accident rutier grav.

 

Doar într-o lună de zile, cele patru persoane din Ploiești alături de complicii încarcerați la Penitenciarul Tulcea au reușit să ”ușureze” opt persoane de aproximativ 25 000 de euro. Ploieștenii aveau rolul de ”săgeți” în sarcina lor revenind colectarea banilor, după ce persoanele aflate în penitenciar convingeau victimele că doar așa își pot ajuta apropiații.

Prin activitatea infracţională, s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 49.100 lei şi 13.500 de euro.