timken-raspuns-itm-conditii-munca.jpg

În ultimii opt ani la Timken Ploiești au avut loc peste 50 de accidente de muncă. Surprinzător, potrivit ITM Prahova, toate accidentele s-au produs din vina exclusivă a angajaților care au fost fie neatenți fie neglijenți. 

 

UPDATE punct de vedere Timken cu privire la acuzațiile angajaților: ”Compania Timken nu va da curs comentariilor si nu va raspunde in niciun fel detaliilor de mai jos.”

În data de 12 iunie un salariat Timken a murit după ce i s-a făcut rău la locul de muncă și a căzut din picioare. Tragicul eveniment a stârnit un val de indignare în rândul colegilor care au început să acuze conducerea societății de nerespectarea programului de odihnă, neplata sporurilor de noapte, neacordarea laptelui pentru lucru în mediu toxic și multe altele. 

 

Colegii bărbatului decedat susțin că acesta era epuizat, muncind de mai multe zile peste programul normal de lucru. Cu toate că societatea a mai fost sancționată în trecut pentru nerespectarea programului de odihnă, acest lucru nu a fost luat în calcul în cazul niciunui accident produs în incinta societății

În opt ani societatea Timken Ploiești a fost sancționată contravențional de inspectorii ITM Prahova de 28 de ori (avertismente și amenzi), cuantumul sancțiunilor ridicându-se la 8 000 de lei. Vezi mai jos răspunsul ITM Prahova la solicitările observatorulph.ro:

  1. Cate accidente s-au produs la Timken Ploiești în ultimii 8 ani, în ce au constat, câte persoane au murit în urma accidentelor, iar în cazul în care au supraviețuit vă rugăm să ne comunicați ce răni au suferit.

  2. Vă rugăm să ne transmiteți, cine se face vinovat de producerea accidentelor de muncă, ce măsuri au fost luate împotriva vinovaților, în urma anchetei. Vă rugăm să ne prezentați defalcat pe fiecare incident în parte cum s-a produs, data si ora. 

  3. Câte sancțiuni a primit Timken Ploiești în ultimii 8 ani și pentru ce au fost aplicate (cuantumul fiecărei sancțiuni și data la care a fost aplicată)

  4. Câte sesizări/plângeri ale angajaților Timken Ploiești au fost înregistrate la ITM Prahova în ultimii 8 ani, în ce au constat, cum s-au soluționat, ce măsuri a dispus inspectoratul împotriva societății în cazurile în care sancțiunile au fost confirmate. 

  5. Câte controale a efectuat ITM Prahova la Timken Ploiești în ultimii 8 ani, ce nereguli au fost constate și ce sancțiuni au fost aplicate (defalcat pe fiecare control în parte)

ITM-timken1.jpg

itm-timken2.jpg

ITM-timken3.jpg

itm-timken4.jpg

itm-timken5.jpg

ITM-timken6.jpg

itm-timken7.jpg