spitalul-judetean-ploiesti-canicula.jpg

Evitați, astăzi, pe cât posibil, expunerea la soare!, este sfatul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Prahova. Patru persoane au avut nevoie ieri de ajutor medical din cauza caniculei. Astăzi, mercurul în termometre va ajunge, la soare, la peste 40 de grade Celsius. Prahova fiind sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic.

Prima victimă a caniculei este o tânără din Ploiești, în vârstă de 28 de ani. Ieri i-a venit rău în timp ce aștepta la coada de la Înmatriculări Auto, de pe strada Vasile Lupu. Tânăra a primit ajutor medical, însă a refuzat transportul la spital.

Câteva ore mai târziu, un preot, în vârstă de 57 de ani, în timpul slujbei de la Biserica Domnească cu hramul Sf. Apostoli Petru și Pavel din cartierul ploieștean Mihai Bravu a avut nevoie de asistență medicală, după ce i-a venit rău tot de la căldură. Bărbatul a refuzat transportul la spital.

O a treia victimă a valului de căldură a fost la Câmpina. O femeie în vârstă de 64 de ani, în timp ce era în zona Liceului Forestier, a leșinat. Femeia a fost transportată de o ambulanță la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Câmpina. 

În fine, joi după-amiază, un bărbat în vârstă de 64 de ani a început să se simtă rău în timp ce era pe Șoseaua Vestului, lângă magazinul Penny. Bărbatul a refuzat transportul la spital.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova recomandă populației să evite pe cât posibil deplasarea în aer liber, să consume cel puțin doi litri de apă și să evite consumul de alcool și cafea.  

 

Numai ieri, în intervalul 07.00 - 19.00, la Serviciul de Ambulanță Prahova s-au înregistrat 244 de solicitări.