pericole-pe-sosele.jpg

Când vine vorba de teribilism sau pur și simplu inconștiența, șoferii din Prahova ar putea ocupa un loc fruntaș într-un top național. 

 

În doar câteva zile polițiștii prahoveni au deschis mai multe dosare penale și au sancționat zeci de șoferi care s-au urcat beți la volan, sau au ales de conducă deși aveau acest drept suspendat sau anulat. Mai mult decât atât, în trafic au fost depistați și șoferi care aveau actele autovehiculelor pe care le conduceau expirate. 

Potrivit IJP Prahova, la data de 25 iunie, la data de 25 iunie, în jurul orei 22.30, polițiștii rutieri s-au deplasat, pe Șoseaua Vestului, pentru verificări, la locul producerii unui eveniment de circulație, soldat numai cu pagube materiale.

 

Continuând cercetările, au descoperit că unul din cei doi șoferi implicați are suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, pentru cumul de puncte de penalizare. De asemenea, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge.

Pe numele celui depistat, în vârstă de 26 de ani, din comuna Târgșoru Vechi, a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat.

În această noapte, în jurul orei 00.25, polițiști din cadrul Postului de Poliție Târgșoru Vechi au depistat, în comuna Bărcănești (sat Tătărani), un bărbat de 48 de ani, care circula cu autoturismul, deși avea acest drept anulat.

Totodată, s-a stabilit că acesta era și sub influența alcoolului, etilotestul indicând valoarea de 0,92 mg/l.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și  sub influența alcoolului.

În seara zilei de 23 iunie, polițiști din cadrul Secției nr. 3 Ploiești au oprit pentru verificări un autoturism care circula pe o stradă din municipiu, având montate numere de înmatriculare provizorii.

S-a constatat atât faptul că valabilitatea numerelor de înmatriculare era expirată, cât și că persoana aflată la volan, un ploieștean de 42 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În cursul acestui sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona drumurilor județene, îndeosebi pentru a preveni depășirile neregulamentare și cazurile de conducere cu viteză excesivă sau sub influența alcoolului.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 325 de sancțiuni contravenționale (166 numai pentru viteză), în valoare totală de 98.635 lei, au fost reținute 23 de permise și au fost reținute două certificate de înmatriculare.

La data de 23 iunie a.c., un echipaj de poliție rutieră a oprit pentru verificări conducătorul unui autoturism, care tocmai fusese depistat circulând pe DN 1, în zona localității Băicoi, cu viteza de 128 km/h.

Astfel, polițiștii au descoperit că bărbatul de 40 de ani care se afla la volan, avea suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat;

Duminică, în jurul orei 03.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bucureștean care circula, pe DN 1, în apropierea municipiului PLoiești, sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,69 mg alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

În cursul aceleiași zile, polițiștii au mai depistat alte două persoane care conduceau sub influența alcoolului, fiind sancționate contravențional, potrivit legii.

În intervalul orar 0-5, pe raza orașului Vălenii de Munte și a Secțiilor Rurale nr. 11 Drajna și nr. 8 Bălțești s-a desfășurat o acțiune rutieră, în scopul de a depista persoanele care conduc autovehicule sub influența alcoolului.

Au fost legitimate 89 de persoane, controlate 84 de autovehicule, toți conducătorii auto fiind verificați cu etilotestul. Astfel, au fost reținute două permise de conducere și s-au aplicat 7 sancţiuni contravenționale, în valoare de 1.465 lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Dumbrăvești, care conducea sub influența alcoolului, etilotestul indicând o concentrație de 0,54 mg alcool pur în litrul de aer expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Duminică, în intervalul 15 - 19, pe raza localităţii Vărbilău, s-a desfăşurat o acţiune rutieră, ocazie cu care au fost controlate 75 de autovehicule și s-au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost efectuate 40 de testări alcoolscop și au fost reținute trei permise de conducere pentru depășirea limitei legale de viteza. Valoare sancţiunilor a totalizat 25.520 lei.

Vineri, la nivelul Polițiilor orașelor Urlați și Slănic au fost organizate și desfășurate acțiuni rutiere.

Pentru neregulile constatate, au fost reținute patru certificate de înmatriculare și aplicate 25 de sancțiuni, în valoare de 7.105 lei.

Sâmbătă după-amiază, o acțiune similară s-a desfășurat pe raza localităţii Vărbilău, în cadrul căreia polițiștii au controlat 44 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale (toate pentru depășirea vitezei legale), iar 37 de conducători auto au fost testați alcoolscop.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 14.065 lei.

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 22 de acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 417 conducători auto și au fost controlate 196 de autovehicule de transport persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 741 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (344 pentru viteză excesivă; 84 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 15 pentru pietoni etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 42 de permise de conducere şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat 14 infracțiuni (7 în flagrant) și au aplicat 365 de sancțiuni contravenționale (dintre care: 153 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 148 la O.U.G. nr. 195/2002, 12 la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de 126.650 lei.

În același timp, agenții de siguranță publică au verificat 595 de autovehicule și au legitimat 1.332 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate două infracțiuni și constatate 38 de contravenții (dintre care 498 la Legea nr. 61/1991 și 128 la O.U.G. nr. 195/2002).

De asemenea, au fost executate două acțiuni, au fost legitimate 1.902 persoane și au fost controlate 1.126 de autovehicule (166 testări alcoolscop).

 

Eveniment
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Trafic îngreunat pe DN1B, la Valea Călugărească

Traficul rutier pe DN1B, la Valea Călugărească se desfășoară îngreunat vineri la ora 13.50, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme. Din fericire în urma impactului nicio...