- Publicitate -

Mediurg, firma soţiei directorului DSP Prahova, Cristian Vintilescu, face afaceri cu spitalele din judeţ EXCLUSIV

cristian_vintilescuÎn timp ce Cristian Vintliescu ocupă funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Mediurg, companie fondată de acesta, şi la care asociaţi sunt în prezent soţia şi fiul lui, derulează afaceri de zeci de mii de euro cu spitalele din subordinea DSP!
Director DSP şi manager la Mediurg
Când a ajuns în fotoliul de director al DSP Prahova, Cristian Vintilescu a ocupat în paralel şi funcţia de manager al companiei private Mediurg, pe care a fondat-o în 1994. Dubla ipostază apare şi în declaraţia de interese a directorului DSP Prahova, completată şi semnată în 3 noiembrie c2010 u veniturile obţinute în anul fiscal precedent. Astfel, Vintilescu a obţinut venituri de 25.355 lei de la DSP şi 5.838 lei de la Mediurg.  După ce observatorulph.ro  a sesizat conflictul de interese, Vintilescu a ieşit din firmă, asociaţi rămânând soţia, Daniela Vintilescu şi fiul, Leonard Vintilescu. „Firma nu mai este a mea, ci a altor persoane. După ce am ajuns director al DSP trebuia ca Mediurg să fie distrusă?” a spus Vintilescu, aseară, la Alpha TV.
Contractele pe bani publici, semnate pe bandă rulantă
După ce firma a rămas în familia Vintilescu, Mediurg a continuat să deruleze afaceri cu unităţile sanitare din Prahova. Şi nu oricum, ci pe bani grei. Toate contractele au fost semnate în urma unor solicitări de oferte şi nu licitaţii, cum ar fi fost normal pentru ca spitalele să obţină cele mai bune tarife. Iată câteva exemple:
Spitalul de boli infecţioase a cotizat cu 120 de milioane de lei vechi la Mediurg
Anul trecut, Spitalul de Boli Infecţioase a încheiat două contracte cu Mediurg. Primul, semnat în 9 iulie 2010 şi derulat până la 31 decembrie 2010, a avut ca obiect transportul de probe biologice, valoarea acestuia fiind de 9.015 lei. Al doilea contract, în valoare de 3.208 lei, a avut ca obiect medicina muncii şi s-a derulat în perioada 13 iulie-31 decembrie.
Spitalul Sinaia, client fidel al firmei familiei Vintilescu
Şi spitalul din Sinaia derulează cu Mediurg, firma familiei Vintilescu,  două contracte bănoase. Primul se referă la investigaţii paraclinice, în valoare de 4.945 de lei, iar al doilea la transportul bolnavilor de diabet, în valoare de 92.901 lei! Contractele au fost încheiate în aprilie 2010 şi expiră la finele acestei luni.
Maternitatea Ploieşti transportă pacienţii cu ambulanţele Mediurg
Pe 15 ianuarie 2010, conducerea Spitalului de Obstretică şi Ginecologie din Ploieşti a decis ca transportul pacientelor să nu mai  fie făcută cu ambulanţele de stat, ci cu unele private. A transmis o solicitare de ofertă companiei Mediurg, în urma acestei proceduri de achiziţie fiind semnat un contract în valoare de 8.178 de lei!
Vintilescu a închis spitalul care i-a finanţat afacerea familiei
Printre clienţii Mediurg s-a numărat şi Centrul de Sănătate Urlaţi. Pe 12 iunie 2010 ,între Mediurg şi spitalul de la Urlaţi a fost încheiat un contract pentru medicina muncii, evident tot prin selecţie de oferte şi nu prin licitaţie, în valoare de 11.906 lei. Acesta este singrul contract pe bani publici care nu va putea fi derulat până la sfârşit, respectiv 11 iunie 2011, pentru că la propunerea directorului DSP, Cristian Vintilescu, acesta a rămas fără finanţare la 1 aprilie!
Vintilescu: „Nu văd nicio problemă!”
În aceeaşi intervenţie telefonică de la Alpha Tv, Cristian Vintilescu a declarat că nu vede nicio problemă în afacerile pe care firma familiei sale le derulează cu spitalele supervizate de el, în calitate de director al DSP Prahova: „Nu am nimic de ascuns şi nu există nicio problemă de ilegalitate. De ce vreţi să denigraţi Mediurgul, o companie care a făcut cinste sistemului sanitar prahovean?”
Susţinut de PDL
Cristian Vintilescu a ajuns director al DSP Prahova în 2009, având susţinerea PSD Prahova. După ce PSD a ieşit de la guvernare, Vintilescu şi-a păstrat funcţia, având sprijinul PDL, conducerea organizaţiei Prahova girând astfel afacerile Mediurg. (va continua)
Mâine, observatorulph.ro va publica şi alte afaceri derulate de compania Mediurg, aparţinând familiei Vintilescu, cu alte instituţii publice din Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la...

David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber în cadrul Campionatului European de Înot de la Roma

În această seară, înotătorul român, David Popovici, s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot de la...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la...

David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber în cadrul Campionatului European de Înot de la Roma

În această seară, înotătorul român, David Popovici, s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot de la...

Ce supercaruri mai aduc românii în țară? Primul exemplar McLaren 765 LT a trecut pe la RAR Grivița

Sunt doar 765 în toată lumea și reprezintă un model aniversar, serie limitată, al brandului exclusivist McLaren. Poate atinge 100 de km la oră...

E vineri, 12 august. Tot dușuri reci, la Ploiești. Deja ne-am obișnuit cu situația?

Nu e zi în care să nu mă gândesc la faptul că Ploieștiul a rămas fără apă caldă. Ar fi putut fi o farsă...

Scandal în Câmpina. Șofer beat, reclamat la poliție chiar de soția sa

Joi seară, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -