cerisca-agresoarele.jpg

Filmarea în care o adolescentă este bătută și umilită de alte două fete cu vârste apropiate s-a viralizat rapid, iar toate persoanele implicate în altercație au fost fost identificate și depistate. Poliția, care s-a sesizat din oficiu în urma publicării înregistrării video, a întocmit în cauză un dosar penal pentru lovire sau alte violențe, tulburarea liniștii publice (dosar ce include și fapte de amenințare), dar și pentru complicitate la tulburarea liniștii publice în cazul tânărului care stropește victima cu apă. 

 

Gestul tinerelor a stârnit mii de reacții, iar toate persoanele care au văzut imaginile au cerut tragerea la răspundere a agresoarelor. Cercetările polițiștilor cu privire la acest incident continuă, iar potrivit legislației în vigoare, persoanele cercetate pentru astfel de fapte riscă amenzi usturătoare sau chiar închisoare. Acest lucru în schimb îl va decide instanța de judecată. 

Potrivit Codului Penal, lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Totodată fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării.

 

În cazul tulburării liniștii și ordinii publice, persoana care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

După viralizarea înregistrării video, bătăușele și-au cerut scuze pe facebook pentru fapta comisă. Potrivit informațiilor noastre, conflictul ar fi plecat din cauza unui băiat.