ursucheia.jpg

De aproape două săptămâni, localnicii au trăit cu teamă că vor fi atacați în propriile gospodării de o ursoaică cu doi pui. După mai multe nopți de patrulare, jandarmii, pădurarii și angajați ai Grădinii Zoologice Bucov au reușit să captureze cele trei animale.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.00, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că s-a trezit cu ursoaica cu pui în gospodărie. 

„Jandarmii au intervenit imediat și, împreună cu localnicii, au încercat alungarea lor însă aceștia s-au refugiat într-un copac dintr-o curte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

 

Citește și: O ursoaică cu doi pui a provocat panică la Cheia

Acesta a fost momentul în care s-a luat măsura anunțării instituțiilor competente pentru capturarea lor. Astfel, s-a solicitat sprijin la Grădina zoologică Bucov, la Direcția Silvică și, printr-un efort comun, ursoaica și cei doi pui au fost tranchilizați și transportați la Grădina Zoologică Bucov, se arată în comunicatul IJJ Prahova.

Întreaga activitate a fost coordonată de prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea și de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, domnul colonel Liviu Coman.

Urșii au fost transportați la Grădina Zoologică Bucov