radare-toate.jpg

În această perioadă, polițiștii rutieri au fost prezenți pe arterele prahovene, atât pentru diminuarea riscului rutier, cât și pentru depistarea persoanelor care încalcă regulile de circulație.

 

Având în vedere specificul județului, toate echipajele radar au fost la datorie pe tronsoanele de drum cunoscute cu potențial de a genera probleme pe fondul vitezei neadaptate sau excesive, polițiștii urmărind, totodată, identificarea și sancționarea conducătorilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, precum și abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști.

Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 740 de sancțiuni contravenționale (369 pentru depășirea vitezei legale, 57 pentru abateri bicicliști, 18 pentru abateri pietoni etc.), în valoare totală de 216.932 lei, iar ca măsuri complementare au reținut 22 permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare auto.

Și polițiștii Biroului Rutier Ploiești au acționat în municipiu, aplicând 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35.735 lei. Au reținut 15 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare auto.

 

Vineri, un agent din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a depistat un bărbat din municipiul Ploiești, în timp ce conducea bicicleta, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice (0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat). A fost sancționat contravențional cu o amendă de 870 lei.