trucam-dna1.jpg

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, vizată fiind și verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

 

Au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale (54 pentru depășirea vitezei legale, șapte pentru defecțiuni etc.), în valoare totală de 39.425 lei. Au fost reținute două permise de conducere și retrase șase certificate de înmatriculare auto.

În timp ce acționau pentru prevenirea vitezei ilegale pe DN 1 A, polițiști rutieri, utilizând radarul mobil TruCam, au depistat doi concucători auto care circulau în localitate cu peste 100 km/h. Ambii au fost sancționați contravențional cu amendă, reținându-li-se, totodată, permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. 

Totodată efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat marți cinci acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 128 de conducători auto și au fost controlate 77 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat o infracțiune și 201 contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (59 pentru viteză excesivă; două pentru abateri ale pietonilor; 23 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute șapte permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare auto.