actiunea-rutiera.jpg

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

 

De această dată, acțiunile au vizat identificarea și sancționarea abaterilor conducătorilor auto la trecerile la nivel cu calea ferată, precum și verificarea modului în care se efectuează transportul de marfă pe raza județului.
Au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.970 lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute trei permise și retrase două certificate de înmatriculare auto.

Polițiștii Biroului Rutier Câmpina, în colaborare cu colegi din cadrul Secţiei Rurale nr. 2 Floreşti, au desfășurat o acțiune similară pe raza municipiului şi a comunei Filipeştii de Pădure. Au controlat 131 de autovehicule și au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.870 lei. Au reținut două permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare auto.

În intervalul 11.30 - 14.30, pe raza localităţii Vărbilău, polițiști din cadrul Poliţiei orașului Slănic au organizat o acţiune rutieră, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, la care au participat şi reprezentanţi ai R.A.R. Prahova. Au fost controlate 23 de autovehicule și aplicate 11 sancțiuni contravenționale (10 pentru defecțiuni tehnice, una pentru viteză excesivă), în cuantum de 2.030 lei. Au fost retrase patru certificate de înmatriculare auto.

 

Și polițiștii Secției Rurale nr. 11 Drajna au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, dar și pentru verificarea legalității efectuării transportului de material lemnos, pe raza localității Izvoarele. Au fost verificate trei unități economice, controlate 35 de autovehicule și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.930 lei. A fost reținut un permis și retras un certificat de înmatriculare auto.