fabrica-tigari.jpg

Peste 52.000 de țigarete, peste 160 de kg. de tutun și aparate artizanale utilizate la confecționarea țigaretelor, au fost ridicate de polițiștii din Prahova și de cei de la Direcția Operațiuni Speciale, în urma a 25 de percheziții la persoane bănuite că ar fi produs și comercializat țigarete în afara unui antrepozit fiscal.

 

La data 17 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Prahova și cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au efectuat 25 de  percheziții la persoane bănuite de producerea și comercializarea de țigarete în afara unui antrepozit fiscal.

Descinderile au avut loc în județele Prahova, Brașov, Sibiu, Dolj, Mureș, Argeș.

 

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 52.707 țigarete, peste 160 de kg. de tutun și aparate artizanale utilizate la confecționarea țigaretelor.

Din cercetări a rezultat că un membru al grupării ar fi achiziţionat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea tutunului și ar fi fabricat țigarete împreună cu alte 4 persoane, domiciliate tot în județul Prahova.

Ulterior, țigaretele erau comercializate în special către crescători de animale, care le achiziționau pentru persoanele care supravegheau animalele.

11 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Prahova, precum și al polițiștilor de la inspectoratele de poliție Sibiu, Mureș și Argeș, în total aproximativ 70 de polițiști.

Totodată, la activitate au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești și reprezentanții Direcției Regionale Vamală.

Potrivit surselor noastre un pachet de țigări ”fabricat” de prahoveni era comercializat cu 4 lei. Două familii din Prahova au pus la cale întregul mecanism de producție și vânzare a produselor din tutun. 

 

Eveniment
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Percheziții la o bandă de hoți din Ploiești

În această dimineaţă, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează 4 percheziții la persoane bănuite săvârșirea mai...