trimisi-in-judecata-accidentul.jpg

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a 10 inculpaţi, 2 inculpaţi în stare de arest preventiv și 8 inculpaţi sub măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, fapte prev. de art.244 alin.1,2 C.P. și art.48 alin.1 C.P. rap. la art.244 alin.1,2 C.P.

 

Doi bărbați încarcerați pentru omor, înșelăciune și furt au făcut 15 000 de euro din închisoare, păcălind ploieștenii

 În rechizitoriu întocmit procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

 

În perioada octombrie 2016 – 12.02.2017 inculpaţii au indus în eroare un număr de 15 persoane de pe raza mun.Ploiești și mun.Câmpina prin metoda cunoscută în practica judiciară sub denumirea de ”accidentul”  cauzând un prejudiciu de aproximativ 71 600 lei.

Inculpații implicaţi în activitatea infracţională, fiind deținuți în Penitenciarul Galați, au gândit şi elaborat un amplu sistem infracţional ce a avut ca scop inducerea în eroare a unui număr cât mai mare de persoane în scopul obţinerii de importante foloase materiale.

Pentru realizarea scopului infracţional, deţinuţii și-au procurat în prealabil telefoane mobile şi cartele preplătite cu sprijinul persoanelor aflate în stare de libertate, respectiv membri de familie sau apropiaţi ai deţinuţilor în care aceştia aveau deplină încredere, persoane care în diferite moduri sunt angrenate în activitatea infracţională, prin acordarea de ajutor material sau moral.

În concret, în cazul metodei accidentul, deţinuţii - autori ai infracţiunii de înşelăciune, contactau telefonic persoanele vătămate prezentându-se drept rude ale acestora, ocazie cu care le comunicau că din culpa lor au provocat accidente rutiere în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală gravă a unor persoane, în special copii, pe trecerea de pietoni.

Cu aceste ocazii, autorii pretindeau sume de bani necesare pentru achitarea contravalorii intervenţiilor chirurgicale şi/sau înlăturarea răspunderii penale. Persoanele private de libertate au beneficiat de complicitatea unor inculpați aflați în libertate care s-au deplasat la domiciliile persoanelor vătămate și au ridicat sumele de bani obținute în mod ilicit.

În cauză  a fost propusă instanței de judecată menținerea măsurilor preventive față de toți inculpații și luarea măsurii asigurătorii asupra sumelor de bani identificate cu ocazia perchezițiilor domiciliare.

Dosarul a fost trimis, spre competenţă soluţionare, Judecătoriei Ploieşti.