alunecari-de-teren-gornet.jpg

Pompierii militari din cadrul ISU Prahova sunt în alertă după ce în satul Țărculești, din localitatea Gornet Cricov, s-a activat o alunecare de teren.

Un versant întreg, cu o înălțime de aproximativ 10 m, pe o lungime de aprox. 350 m și o lățime de aproximativ 45 m. a luat-o la vale.

„Alunecarea de teren a afectat șase proprietăti, împrejmuiri distruse în totalitate, iar o anexa gospodareasca este răsturnata în totalitate. Evoluția alunecării de teren poate sa afecteze locuințele celor șase proprietari. Având in vedere alunecarile vizibile constatate se impune de urgenta efectuarea unor expertize tehnice in vederea stabilitii unor masuri de rezistenta si stabilitate a terenurilor. În functie de evolutia alunecarii de teren, se va proceda la evacuarea celor 5 (4 adulti si un copil) pers din locuintele afectate, la caminul cultural din localitate urmand ca prin sedinta extraordinara a cjsu sa li se asigure 2 din cele 6 locuinte modulare existente la nivelul judetului”, a anunțat ISU Prahova.

După evaluarea în teren a pagubelor produse de alunecare, Comitetul Local pentru Situații de Urgențe a solicitat un expert pentru a efectua un studiu geotehnic. Expertul a precizat faptul ca stabilizarea alunecarii de teren este extrem de costisitoare (aprox 5,6 mil lei), soluția identificata fiind strămutarea proprietarilor, a mai precizat ISU Prahova. (Foto: Arhivă)