razie-rutiera (1).jpeg

În această minivacanță, efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 20 de acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Din cele 463 de amenzi aplicate de polițiștii rutieri -  peste 200 de sancțiuni au fost aplicate numai pentru viteză excesivă (2 conducători au fost depistați cu peste 170 km/h)

 51 de permise de conducere au fost reținute. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 592 de conducători auto și au fost controlate 111 autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 463 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (207 pentru viteză excesivă; 12 pentru abateri ale pietonilor; 26 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). \ Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 51 permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

În perioada 14-17 aprilie a.c., polițiștii au depistat numai pe tronsonul DN 1 care tranzitează zona orașului Băicoi, 16 conducători de autovehicule care circulau cu mai mult de 50 km/h peste limita legală.

Astfel, 8 conducători au fost depistați cu viteze înte 150-159 km/h, 6 cu viteze între 160-169 km/h și doi cu viteze de peste 170 km/h.

Pe zile, cele mai multe dintre aceste cazuri au fost depistate duminică, 16 aprilie, respectiv 10 conducători auto. 

Duminică, 16 aprilie, în jurul orei 18.00, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 1 Apostolache au pornit în urmărirea unui autovehicul care circula pe un drum din localitatea Mocești, al cărui conducător nu a respectat semnalul de oprire efectuat de poliție.

Echipajul l-a prins imediat, a stabilit că bărbatul aflat la volan, din comuna Râfov, în vârstă de 28 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În cauză, polițiștii au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea sub influența alcoolului. 

La data de 15 aprilie, un echipaj din cadrul Poliției Bușteni a observat un autoturism ieșind dintr-o parcare iar, la vederea polițiștilor, conducătorul auto s-a întors în parcare.

Verificând situația, polițiștii au stabilit că este vorba despre un localnic, care a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice de sânge la spitalul din localitate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, și polițiștii din Băicoi s-au confruntat cu o situație asemănătoare, la data de 15 aprilie, depistând un tânăr conducător din localitate, în vârstă de 25 de ani, care, nu numai că a refuzat testarea cu etilotestul și recoltarea de probe de sânge, dar avea și suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Drept urmare, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea celor două infracțiuni. 

La data de 14 aprilie, polițiști din cadrul Postului Comunal Gura Vadului s-au sesizat cu privire la faptul că pe un drum dintr-o vie de la marginea localității, se află un autoturism care prezintă avarii ce indică producerea unui accident rutier.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în timp ce conducea prin localitate, șoferul, din municipiul Ploiești, ar fi pierdut controlul asupra direcției. Astfel, s-a răsturnat în afara porții carosabile, nicio persoană necesitând îngrijiri medicale la acel moment.

De asemenea, acesta ar fi plecat de la fața locului, întrucât nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Astfel, polițiștii au deschis dosar penal pentru conducere fără permis. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Radar pe DN 1, la ieșire din Potigrafu

Un cititor ne-a sesizat că marți dimineață, pe DN 1, la ieșire din Potigrafu spre Ploiești, după trecerea de pietoni, un polițist acționează cu pistolul radar. ”Este într-un logan inscripționat cu...