tentative-suicid-prahova-paste.jpg

În cele patru zile ale mini-vacanței de Paște, cinci persoane au ajuns la spital după ce au încercat să se sinucidă. Patru dintre victime au fost diagnosticate cu intoxicație voluntară medicamentoasă.

Primul caz s-a înregistrat sâmbătă, la Cheia. O femeie în vârstă de 48 de ani a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, unde a fost diagnosticată cu intoxicație voluntară medicamentoasă. 

Alte trei persoane, două femei și un tânăr, au recurs la acest gest extrem chiar în ziua de Paște. Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, fiind diagnosticată cu intoxicație voluntară medicamentoasă. Două ore mai târziu, în aceeași zi, a fost adusă la spital o femeie în vârstă de 85 de ani, din Plopeni Sat. Aceasta a fost diagnosticată tot cu intoxicație voluntară medicamentoasă. Tot în duminica de Paște, în jurul orei 16.30, la Unitatea de Primiri Urgențe a ajuns și un tânăr în vârstă de 24 de ani, care a încercat să se sinucidă înghițind mai multe medicamente.

Ieri, în a doua zi de Paște, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești a fost adusă cu o ambulanță o femeie în vârstă de 54 de ani, din Fânari (Gherghița), care și-a provocat pe corp mai multe răni tot cu gândul să renunțe la viață.

 

Toate cele cinci persoane au nevoie urgentă de consiliere psihologică pentru a evita pe viitor să recurgă la astfel de gesturi.