rutiera-razie.jpg

Polițiști ai Serviciului Rutier au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona drumurilor județene, îndeosebi pentru a preveni abaterile săvârșite de pietoni.

 

Pentru neregulile constatate au aplicat 166 de sancțiuni contravenționale (90 pentru depășirea vitezei legale, 15 pentru pietoni, 9 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.), în valoare totală de 49.698 lei.

Ca măsuri complementare, au reținut trei permise de conducere.

De asemenea, în perioada 31.03 – 13.04.2017, au fost desfășurate cinci acțiuni punctuale, a câte două ore fiecare, pe raza localităților rurale adiacente drumurilor naționale de pe raza județului Prahova, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere în mediul rural.

 

Astfel, au fost controlate 261 autovehicule (213 testări etiloscopice) și au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.925 lei.

Vineri la ora 01.45, un echipaj rutier a oprit entru verificări o autoutilitară, care se deplasa pe DN 1, pe raza localității Puchenii Mari.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul aflat la volan, domiciliat în Târgșoru Vechi, ar fi consumat alcool. Etilotestul a indicat o concentrație de 0,49 mg de alcool în litrul de aer expirat.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cel depistat fiind transportat la spital în vederea recoltării de probe de sânge. 

 

Social
  • Luni, 22 Ianuarie 2018
  • De Andra Ilie

Ninge în Prahova. Când expiră codul galben

Prahova se află sub cod galben de lapoviță și ninsoare și vânt puternic. Avertizarea meteo, valabilă în special pentru zona de munte a județului expiră luni seară, la ora 22:00. În această perioadă,...

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Incendiu într-un apartament din Ploiești. UPDATE

Un apel la 112 a anunțat în jurul orei 16:00 că într-un apartament din Ploiești a izbucnit un incendiu. Potrivit primelor informații, apartamentul este situat într-un imobil de pe strada Torcători. La fața...

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Radar pe DN1A în Vălenii de Munte

  O autospecială a poliției rutiere dotată cu aparat radar staționează de câteva ore lângă curtea spitalului din Vălenii de Munte, agenții rutieri sancționând șoferii care încalcă regimul legal de...