beti-fara-permis.jpg

Miercuri în jurul orei 18.45, un echipaj din cadrul Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească a oprit pentru verificări, un autoturism care circula pe DJ 101F, în satul Dârvari.

 

La volan a fost identificat un bărbat din comuna Dumbrava, în vârstă de 43 de ani, pentru care etilotestul a indicat o concentrație de 0,79 mg alcool pur în litrul de aer expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, bărbatul depistat fiind transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge.

De asemenea, câteva ore mai târziu, polițiști din cadrul aceleiași structuri au oprit un autovehicul, care circula pe un drum comunal din satul Cornu de Sus, la volanul căruia au depistat un localnic de 34 de ani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta se pare că ar fi consumat și alcool, rezultatul testării indicând o alcoolemie de 0,50 mg în litrul de aer expirat.

 

Astfel, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Totodată, continuând verificările, polițiștii au descoperit faptul că autoturismul aparține ocupantului locului din dreapta, care i l-ar fi încredințat celui aflat la volan. Astfel, polițiștii au extins cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere.