ghita-barba.jpg

Sebastian Ghiţă a fost capturat noaptea trecută la Belgrad. Fostul parlamentar era dat în urmărire generală după ce pe 21 decembrie 2016 a dispărut încălcând termenii controlului judiciar. 

 

Potrivit unor surse judiciare Sebastian Ghiţă avea documente false pretinzând că este cetăţean sloven. În momentul reţinerii, afaceristul era însoţit de fratele său. Din decembrie și până în aprilie acesta ar fi călătorit în mai multe țări europene, dar și în Turcia.

Sebastian Ghiță a fost prins în Serbia și va fi adus în țară

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Sebastian Ghiță, care era unul dintre cei mai căutați fugari din Europa, a încercat să-și schimbe înfățișarea lăsându-și barbă. 

 

Potrivit Carmen Dan, ministru de interne, la controlul autorităților sârbe Ghiță a prezentat documente false (permis de conducere și act de identitate) în timp ce fratele său le-a prezentat pe cele reale, emise de autoritățile din România.

‎"În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, in cursul acestei nopți, in Belgrad, a fost localizat și reținut, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. Mulțumim reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia și Franța, precum și partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI, ENFAS și PNR.În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E." se arată în comunicatul IGPR. 

sursa foto digi24