avarie-server.jpg

De trei zile prahovenii nu-și mai pot ridica pe loc cazierul judiciar din cauza unor probleme de ordin tehnic apărute la o aplicație de import-export date. 

 

Cu toate că situația există de luni, Poliția Română nu a făcut nici cel mai mic efort să comunice acest lucru românilor, cu atât mai mult cu cât avaria sistemului informatic blochează eliberarea pe loc a cazierului judiciar în toată țara. 

Bătaie de joc la eliberarea cazierului în Ploiești. De două zile sistemul nu merge

Observatorul Prahovean a publicat un articol pe această marți și a solicitat un răspuns Inspectoratului General al Poliției Române însă explicațiile au venit de la IJP Prahova, abia astăzi. 

 

Singurul răspuns care l-au putut oferi specialiștii în comunicare de la IGPR a fost că termenul maxim de eliberare al cazierului judiciar este de trei zile, iar un comunicat de presă în acest sens nu este necesar pe motiv că serverele afectate de avarie sunt ale MAI-ului și nu IGPR-ului

Potrivit IJP Prahova la baza de date a Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (D.E.P.A.B.D) a intervenit o avarie severă, specialiștii instituției lucrând pentru remedierea disfuncției. Vezi mai jos răspunsul complet: 

15324 (2).jpg