vaca1.jpg

Autorităţile locale din România se dovedesc a fi extrem de inventive când vine vorba despre taxe, fiind taxată până și umbra făcută de animale.

 

Potrivit rtv.net, Bistrița ocupă primul loc în topul orașelor cu cele mai trăsnite taxe, printre care se numără:

Taxa pe umbră. Aceasta pune la plată, practic, umbra făcută de animalele ieşite la păşunat în zonele limitrofe pădurii de lângă Bistriţa. Proprietarii de animale care folosesc păşunile de lângă oraş trebuie să plătească Primăriei Bistriţa 110 lei pe hectar.

Citește și Se introduce impozitul pe gospodărie. ”Fiscalizăm tot, ca americanii!”

 

Taxa pentru uşă. Primăria Bistriţa te taxează cu 240 de lei dacă vrei să îţi faci încă o uşă de acces la casă, pe lângă cea existentă. Dacă este vorba despre uşa de acces în curte taxa este de 120 de lei.

Taxa de scară. Dacă vrei să îţi amenajezi un spaţiu comercial, birou, cabinet medical, stomatologic sau veterinar la parterul unui bloc din Bistriţa şi ai nevoie de scări de acces ai de plătit 95 de lei lunar, taxa de scări.

La Ploiești, se ani buni se plătește taxa pe apa de ploaie. Aceasta se numește apa meteo și se regăsește în facturile emise de Apa Nova atât ploieștenilor de la bloc, cât și celor care locuiesc la casă.