credit_bancar__05631800_1_.jpg

Patru ploieșteni sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și complicitate la înșelăciune în formă calificată.

 

Comunicatul IPJ Prahova

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat cercetări într-un dosar penal care a vizat patru ploieșteni, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și complicitate la înșelăciune în formă calificată.

 

Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că doi dintre bănuiți, care ar fi beneficiat de ajutorul unui broker imobiliar aflat în colaborare cu o unitate bancară și al unei funcționare din cadrul acesteia, ar fi solicitat și obținut două credite bancare, în valoare de 40.000 euro, respectiv 110.000 lei, folosindu-se de documente de venit falsificate

Creditele ar fi fost acordate pe baza documentației care arăta în fals că veniturile solicitanților ar fi net superioare celor obținute în realitate. Verificările realizate de funcționarul bancar ar fi fost formale, iar acesta ar fi permis documentației nereale să-și urmeze cursul până la aprobare. În cauză cercetările continuă.