- Publicitate -

„Mi-a tratat copilul ca pe un infractor” | Șeful de post din Tinosu, acuzat de bruscarea unui minor

Data:

sefulMarian Drăgulea, șeful Postului de Poliție din comuna Tinosu, este acuzat de familia unui tânăr că, deși el nu greșise cu nimic, l-a tratat pe fiul lor ca pe un adevărat infractor, târându-l cu forța în mașina de poliție. În urma reclamației depuse de familia minorului de doar 14 ani, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a demarat deja o achetă internă.

Alexandru Filip este un tânăr de doar 14 ani din comuna Tinosu care, de câteva luni, primește consiliere psihologică din cauza unui incident pe care l-a avut cu Marian Drăgulea, șeful Postului de Poliție din localitate. Totul a început anul trecut, în ajunul Crăciunului, când, aflat la colindat, Alexandru a fost agresat de un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice. „Bărbatul respectiv s-a luat de el la colindat, când era cu alți colegi de clasă. I-a dat o palmă, iar fiul meu a venit plângând acasă. Ne-a spus de întâmplare, iar soțul meu, care îl cunoștea pe individ, l-a sunat pentru a lămuri lucrurile. Acesta l-a înjurat și l-a făcut în tot felul. Soțul meu și-a dat seama că este băut și l-a lăsat în pace. Numai că, la scurt timp după ce i-a închis telefonul, ne-am trezit cu el la poartă, aruncând cu pietre. Ne-am dus la poliție, nu era nimeni. Așa e la noi de obicei. Gratii și lacăt la ușă. Am sunat la 112, ne-au trimis un polițist de aici din comună și ne-a promis că are grijă de el. Degeaba!”, povestește Florina Filip, mama băiatului. La câteva zile după, încercând să clarifice problema, tatăl acestuia a fost bătut în plină stradă de către agresorul respectiv și de către un alt individ. De față a fost și minorul, care, ulterior s-a trezit acuzat că ar fi dat cu mașina peste agresorii tatălui său. „Soțul meu era cu Alexandru în mașină. L-a văzut pe Adrian Mihăilă (n.r. – agresorul băiatului) la un magazin din sat. A oprit pentru a discuta cu el. Numai că, s-a trezit jucat în picioare de acesta și un prieten de pahar de-al său. Era și fiul meu de față. Speriat, copilul s-a închis în mașină, în timp ce soțul meu era bătut de cei doi. A venit poliția, am depus plângere, dar au depus și cei doi, culmea, împotriva fiului meu pe motiv că ar fi dat peste ei cu mașina. Erau o mulțime de martori care ar fi putut să confirme că nu a fost așa. Copilul era speriat și doar s-a închis în mașină. La scut timp după, văzând că nu le merge, și-au schimbat declarația: doar că a condus pe drumurile publice fără permis, nu că a dat peste ei”, susține mama lui Alexandru, băiatul care, la câteva săptămâni distanță de la incident avea să fie băgat cu forța în mașina de poliție.

Exces de zel?!
Deși agresorul și-a schimbat declarația, șeful de post agentul șef Marian Drăgulea, cel care a preluat cazul, a insistat ca minorului să-i fie efectuată o expertiză psihiatrică. Chiar dacă părinții acestuia s-au împotrivit deoarece nu li s-a arătat niciun act din care să reiasă că Alexandru este cercetat în vreun fel, dorința șefului de post de a-l aduce pe băiat în fața psihiatrului a fost atât de mare încât, într-una din zile, l-a luat cu forța pe copil, după cum susțin părinții acestuia, direct din sala de clasă. „Șeful de post, împreună cu adjunctul lui, s-au dus la școală la el și i-au spus directoarei că vor să stea de vorbă cu Alexandru. Doamna directoare a spus că nu are nimic împotrivă, știind despre ce este vorba, și a plecat la treaba ei. Domnul Drăgulea n-a așteptat să vină pauza și a intrat direct în sala de clasă unde învață băiatul meu, l-a scos afară și i-a spus că trebuie să meargă cu ei. Evident, copilul s-a împotrivit, întrebându-i de ce și de ce nu suntem noi, părinții acolo. Drăgulea a tras de el, l-a luat cu forța și la târât în mașina pe poliție, dezbrcăcat, fără geacă pe el, în miezul iernii. Copilul s-a speriat și, după ce l-au băgat în mașina de poliție, vezi Doamne să-l ducă la expertiză, a profitat de neatenția lor și a fugit pe cealaltă ușă, oprindu-se direct acasă și s-a în cameră. Drăgulea s-a dus după el, a intrat în curte, a strigat, a bătut pe la geam și a plecat”, povestește Florina Filip. Femeia susține că incidentul s-a repetat imediat ce băiatul a fost adus din nou la școală de către tatăl său. „Soțul meu a ajuns acasă, alertat de vecini, l-a calmat și l-a dus înapoi la școală deoarece trebuia să se întoarcă la servici. Imediat ce a plecat soțul meu, Dragulea a intrat din nou în școală ca să-l ia pe băiat. A tras din nou de el, spunându-i că are ordin de la procuror și că nu vrea să se facă de râs”, susține mama băiatului. La începutul acestei luni, la scurt timp după incidentul cu pricina, în urma unei audiențe avute la fostul șef al IJP Prahova, chestorul Sorin Oprea, părinții băiatului au depus plângere împotriva șefului de post din Tinosu. „Am fost la Ploiești, la Inspectorat și am intrat în audiență la chestorul Sorin Oprea. I-am povestit ce a făcut domnul șef de post Marian Drăgulea și ne-a promis că o să ia măsuri și o să soluționeze cazul. Tot atunci am depus și plângerea împotriva lui. Nu mi se pare normal ca fiul meu să fie tratat ca un infractor deși nu a făcut nimic. Am fost și la expertiza pentru care mi-a bruscat copilul, însă cei de acolo mi-au spus că nu au cum să facă o astfel de expertiză acum, când copilul meu face consiliere psihologică în urma evenimentului cu șeful de post. A rămas pur și simplu traumatizat. Mi-a tratat copilul ca pe un infractor”, susține mama băiatului.

- Publicitate -

Conducerea școlii refuză să facă declarații
Am încercat să aflăm și punctul de vedere al dirigintelui băiatului, însă acesta ne-a poftit afară din incinta școlii, refuzând să facă orice fel de comentarii. Contactată telefonic, conducerea instituției, a evitat să discute pe marginea acestui subiect, închizându-ne telefonul în nas. Am încercat să dăm și de Marian Drăgulea, șeful de post acuzat de familia Filip că le-ar fi bruscat copilul, însă, inițial, chiar dacă era ziua în amiaza mare, la postul de poliție din comuna Tinosu nu se afla nimeni, ușa fiind închisă cu lacăt. După aproximativ 20 de minute de așteptare a sosit și agentul de serviciu, chemat de un cetățean ce avea o problemă cu buletinul, care ne-a spus că șeful său, Marian Drăgulea este liber și nu se află în localitate. Conform Biroului de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, s-a demarat deja o achetă internă ce-l vizează pe șeful de post Marian Drăgulea. „La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova s-a demarat o achetă internă pentru a se stabili dacă agentul de poliție respectiv a avut vreo implicare în incidentul respectiv. Cât despre latura penală a acestui caz, competența revine altor instituții”, ne-a declarat Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova. Agentul șef Marian Drăgulea, șeful Postului de Poliției din comuna Tinosu mai este cercetat într-un dosar penal sub acuzația de luare de mită. Citește AICI despre ce dosar este vorba!

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Reacția Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: „Totul depinde de următorii pași”

Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski,...

Cutremur de 3.6 duminică dimineață, în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 a avut loc...

Reacția lui Lazslo Balint după victoria Lupilor Galbeni la Cluj

Lazslo Balint, antrenorul ploieștenilor, a analizat debutul cu victorie...

Ursul văzut pe marginea DN1, la Ciolpani, nu a fost prins

Autoritățile caută în continuarea ursul care sâmbătă dimineață a...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.

Drumul care trebuia să lege Gara de Vest de Gara de Sud din Ploiești, pe fonduri europene, a rămas pe hârtie

Replica primarului: ”O prostie!” sau ”Proiectele au fost greșite!”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Reacția Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: „Totul depinde de următorii pași”

Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski,...

Cutremur de 3.6 duminică dimineață, în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 a avut loc...

Reacția lui Lazslo Balint după victoria Lupilor Galbeni la Cluj

Lazslo Balint, antrenorul ploieștenilor, a analizat debutul cu victorie...
- Publicitate -