accidentul metoda front

Un bărbat încarcerat pentru omor deosebit de grav și altul care se află închis pentru înșelăciune și furt au păgubit 14 familii din Ploiești cu o sumă ce se ridică la aproape 15 000 de euro, prin metoda accidentul. 

 

Bărbații care își ispășeau pedepsele erau capii unei rețele bine pusă la punct care acționa în Prahova. Astfel, persoanele încarcerate dădeau sute de telefoane mai multor familii din Ploiești pe care le anunța că rude sau prieteni apropiați se fac vinovați de producerea unor accidente rutiere grave. 

Citește și:  Percheziții în Prahova. sunt vizați escrocii care foloseau metoda ”accidentul”

Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le erau solicitate sume de bani cuprinse între 2.000 de lei și 7.000 de euro, banii fiind ridicați de complici.

 

Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproape 67.000 de lei. Marți dimineață polițiștii prahoveni au descins la două adrese din Bărcănești, trei din Podeni și una din Tomșani pentru a lua la audieri complicii bărbaților încarcerați, care își ispășesc pedeapsa în prezent la Penitenciarul Mărgineni, fiind transferați de la Galați.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna septembrie a anului trecut, persoanele bănuite ar fi săvârșit 14 infracțiuni de înșelăciune în municipiul Ploiești prin metoda ”Accidentul” 

Cum vă feriți de persoanele care acționează prin metoda accidentul

 

Nu cedați insistențelor persoanelor necunoscute care vă contactează telefonic sub diverse pretexte. De cele mai multe ori acestea au un plan foarte bine pus la punct, urmărind obținerea de foloase materiale de pe urma dumneavoastră. Verificați informațiile pe care vi le oferă și alertați Poliția cât mai repede cu putință.