flagrant jianu

Flagrantul organizat luni medicului Lucian Jianu a dat mari bătăi de cap ofițerilor anticorupție, dar și procurorilor care au coordonat acțiunea. 

 

În urma audierilor care au durat întreaga noapte, Lucian Jianu a fost reținut de oamenii legii fiind acuzat de luare de mită pentru facilitarea pensionării pe caz de boală. Luni, după ce 17 persoane au cotizat fiecare valoarea unei pensii în buzunarul medicului, acesta a fost săltat de mascați. 

În timpul perchezițiilor la cabinetului acestuia, ofițerii DGA au găsit inițial o sumă de 4500 de lei. Banii nu erau însă marcați cu înscrisul ”MITĂ”, iar procurorii au intrat la bănuieli. Luat la întrebări, Lucian Jianu a săltat din umeri și ar fi susținut că nu există alte sume. La o verificare mai atentă însă, în biroul medicului procurorii au văzut o ușa mascată de mai multe obiecte de mobilier. Deși acesta declarase inițial că ușa respectivă duce către o toaletă, procurorii au reușit să o deschidă și au dat peste o încăpere dezafectată ticsită cu obiecte vechi. 

După ce au sesizat pe podea prezența mai multor plicuri mototolite, ofițerii DGA au deschis un fișet unde au găsit și restul banilor, care erau marcați. 

 

Potrivit unor surse judiciar, medicul Lucian Jianu folosea mănuși chirurgicale în momentul în care punea banii în camera secretă, iar cabinetul său era supravegheat video pentru a deține controlul asupra oricărei situații. 

Potrivit acelorași surse, în urma perchezițiilor domiciliare de la Poiana Țapului, ofițerii DGA au descoperit obiecte de artă, valoroase, multe dintre ele fiind unicate. Vezi mai jos declarația procurorului de caza: 

Vom reveni cu detalii