Reţeaua de magazine miniMAX va fi complet schimbată şi repoziţionată pe piaţă. Noua reţea va fi funcţională sub brandul MAC.RO din vară, cu noi produse şi noi preţuri.
După ce în luna august a anului trecut a cumpărat rețeaua de 31 de unități miniMAX (n.r. unități deschise la aceea vreme), Dinu Patriciu rebranduiește acum magazinele și le transformă în MAC.RO.
Astfel, după ce Bucureștiul și mai multe localități din județele Argeș, Prahova și Brașov au fost împânzite de magazinele fixe și mobile MIC.Ro, a venit rândul fratelui mai mare, MAC.RO să își facă apariția pe piața de retail autohtonă, în care „contactul social va fi mult mai puternic, nu va fi vorba doar de cumpărături”, spunea Dinu Patriciu în octombrie.
“În iunie-august schimbăm toate magazinele miniMAX în MAC.RO. Trecerea la noul concept MAC.RO se va face la toate magazinele în acelaşi timp. Vor fi schimbate şi produsele, şi preţurile”, a declarat pentru Money.ro, Dan Ionescu, CEO Mercadia, care deţine magazinele MIC.RO şi casele de pariuri Bet Cafe Arena.
Ionescu promite un nou concept al acestor magazine pe piaţa din România şi s-a ferit să facă deocamdată publică investiţia necesară rebrandurii magazinelor miniMAX.
“Ce pot să vă spun deocamdată este că vom schimba produsele existente în reţeaua miniMAX în proporţie de 80%, iar marea majoritate a celor noi vor fi produse ale producătorilor autohtoni”, ne-a mai declarat Dan Ionescu.
Anul acesta, Patriciu vrea să scoată din buzunarele românilor 500 mil. euro
Magazinele miniMAX, ce vor fi transformate în MAC.RO au o suprafaţă medie de vânzare de 1.000 de metri pătraţi, localizate și în mari oraşe, dar și în cele cu cel puțin 10.000 de locuitori. Anul trecut, Dinu Patriciu, a spus că reţeaua MAC.RO va fi atipică pentru piaţa locală.
Deşi ţinta companiei a fost ca la sfârşitul anului 2010 reţeaua miniMAX să ajungă la 50 de magazine, în prezent ea numără 44 de unităţi, însă planurile prevăd ca la jumătatea acestui an numărul magazinelor să ajungă la 150. Dacă Patriciu va deschide alte 100 de unități în acest an, în spații închiriate, investiția se va ridica la cel puțin 25 de milioane de euro, adică 250.000 de euro pentru ficare magazin. Însă, o parte din unitățile miniMAX sunt construite de la zero, caz în care investiția pentru un astfel de magazin se ridică la 750.000 de euro, cu tot cu prețul terenului, cum este cazul unei unități din Brașov și a alteia din orașul Vulcan.
Cât despre cifra de afaceri prognozată pentru acest an, Dan Ionescu declarase în urmă cu o lună că aceasta va ajunge la circa 450 de milioane de euro pentru toate magazinele MIC.RO și MAC.RO.
Pe piața discounterelor, miniMAX deține deocamdată o cotă de piață mai mică decât ceilalți concurenți: Profi, Plus (care se vor transforma în Lidl în luna martie) și Penny Market.
Traian Simion, recrutat pentru MAC.RO anul trecut, a demisionat
Anul trecut, Dinu Patriciu l-a recutat la conducerea MAC.RO pe Traian Simion, fostul director general de la Albalact, care părăsise această funcţie în martie 2010. Recent, acesta şi-a depus demisia, motivul invocat fiind o problemă personală.
“Din păcate pentru noi, au intervenit probleme de familie. Nu suntem în căutarea unui înlocuitor şi nici nu vrem să-l înlocuim, iar poziţia este deschisă şi aşteptăm să se reîntoarcă. Până atunci, activitatea pentru lansarea MAC.RO va fi făcută de întreaga echipă”, a mai declarat pentru Money.ro, Dan Ionescu.
Traian Simion a lucrat în cadrul Albalact (cel mai mare producător independent de lactate pe piaţa locală) din 2005, iar în 2007 a preluat funcţia de director general. Simion a mai activat şi în cadrul companiilor Ursus Breweries şi Wrigley.
Sursa: money.ro
Data:
Provocarea Observatorul Prahovean
- Publicitate -
Sondaj Observatul Prahovean
- Publicitate -
Informații utile
- Publicitate -