sorin blejnar

Magistrații de la Tribunalul Prahova au cererea procurorilor DNA cu privire la prelungirea arestului preventiv în cazul lui Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF.

Blejnar a fost reținut de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiești, cu propunere de arestare preventivă, pe 7 noiembrie, într-un dosar care are ca obiect traficul de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, „în cursul anului anul 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca acești să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”.

Magistrații de la Tribunalul Prahova au admis cererea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul fostului șef al ANAF, pe perioada 08 decembrie 2016 - 6 ianuarie 2017. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată în termen de 48 de zile. 

Iată decizia Tribunalului Prahova

„În baza disp art.236 Cod proc. penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești. Dispune prelungirea arestării preventivă a inculpatului BLEJNAR SORIN, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 decembrie 2016 până la data de 6 ianuarie 2017, inclusiv. În baza art. 275 alin 3 - Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Executorie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, pentru inculpat şi pentru Ministerul Public. Cercetată şi pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 29 noiembrie 2016.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 606/2016 29.11.2016