tanar mandat arestare

Polițiștii din Dâmbovița, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile austriece, pe numele unui tânăr, cercetat pentru tâlhărie. Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au depistat un tânăr, de 22 de ani, din județul Dâmbovița, care era urmărit internațional.

„Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, faptă comisă pe teritoriul Austriei, în luna octombrie 2016. Pentru depistarea tânărului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a anunțat IGPR.

Cel în cauză a fost prezentat Curții de Apel Ploiești, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă, pentru 15 zile, până la finalizarea procedurilor de predare către autoritățile din Austria.