cazuri botulism prahova

Trei persoane, diagnosticate cu botulism, au ajuns la spital după ce au consumat pește afumat.

 

Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară au demarat anchete epidemiologice pentru a vedea care a fost cauza infectării celor trei persoane.

Una dintre victime, o femeie în vârstă de 40 de ani, din Poiana Câmpina, a ajuns la Terapie Intensivă și a fost intubată, iar alte două persoane sunt în prezent internate la Secția de Boli Infecțioase. 

Citește și: Trei persoane cu botulism internate la Spitalul Județean Ploiești

 

„Au fost recoltate probe de la peștele afumat din care au mâncat cele trei persoane. Peștele a fost cumpărat dintr-un magazin din Câmpina. Am luat legătura și cu distribuitorul, care este din Ilfov, și se pare că lotul de pește din care au mâncat cele trei persoane era expirat de luna trecută. Trebuie să vedem acum dacă nu cumva peștele a fost recongelat. S-au făcut analize și la peștele existent în magazin și nu sunt probleme, dar și la celelalte produse consumate, indicate de cele trei persoane, respectiv din sfeclă roșie și din tobă, iar analizele au fost bune. Se continuă ancheta epidemiologică”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSV Prahova.