procuror iulian vaduvan

Iulian Văduvan, fostul prim procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, a scăpat de arestul la domiciliu.

 
Curtea de Apel a respins propunerea DNA Ploiești de prelungire a măsurii preventive. Decizia va rămâne definitivă în urma soluționării contestației de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Văduvan a fost arestat preventiv în luna iulie a acestui an și trimis în judecată câteva săptămâni mai târziu. Acesta este acuzat de luare de mită și spălare de bani. Magistratul a fost denunțat la DNA de controversatul afacerist Constantin Vlad zis Șomerul din Comarnic.
 
Văduvan a pretins și a primit cu titlu gratuit, în mod repetat, de la un denunțător, carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le deținea, cuantificat la 9.819,69 litri în valoare totală de 46.863,79 lei, precum și sume de bani în cuantum de 105.815,67 lei. De asemenea, în rechizitoriul întocmit în cauză procurorii au reținut că, în cursul anului 2009, în același scop al asigurării protecției, inculpatul a pretins și primit indirect de la un alt om de afaceri suma de 10.000 lei.În schimbul banilor, șeful Parchetului din Sinaia a adoptat soluții favorabile denunțătorilor în 12 dosare penale.