pompier urlati2

Comunitatea se mobilizează masiv în salvarea vieții pompierului ISU Prahova, Marian Alexandru, care este internat la Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu. 

 

Acesta a fost diagnosticat cu cancer gastric, iar medicii nu pot începe tratamentul cu citostatice din cauza faptului că masa trombocitară din organismului lui Marian este foarte scăzută și are constant nevoie de transfuzii pentru reglarea componentei sangvine.

Comunitatea prahoveană a răspuns apelului umanitar lansat de familia lui Marian și colegii din cadrul ISU Prahova. La nivelul orașului Urlați, primarul Marian Măchițescu face demersuri la mai multe firme care au sediul în zonă pentru a obține mai multor sponsorizări pentru familia Alexandru, iar la nivelul Primăriei Urlați mai mulți angajați și-au exprimat dorința de a dona sânge. 

”Deja am început să merg la mai multe firme din Urlați ca să putem obține sponsorizări pentru familia pompierului. Am făcut un apel și către angajații primăriei în ceea ce privește donarea de sânge și mai multe persoane și-au exprimat intenția de a dona. Facem tot posibilul să-l salvăm, mai ales că este vorba de un pompier care a salvat sute de vieți, iar acum i-a venit rândul lui să fie salvat” a declarat Marian Măchițescu, primarul orașului Urlați pentru Observatorul Prahovean. 

 

Articolul publicat pe observatorulph.ro a avut un impact major, în doar câteva ore strângând mii de vizualizări și share-uri pe rețelele de socializare. 

Potrivit colegilor lui Marian, acesta are nevoie de masă trombocitară constant. Ținând cont de faptul că aceasta trebuie recoltată și ținută în anumite condiții, persoanele care au grupa de 01 RH negativ și care merg să doneze sânge pentru Marian sunt rugați să ia legătura cu Alin Gurău, colegul lui Marian, în vederea organizării zilelor de donare sangvină. Telefon: 0766 355 790  sau 0769 263 126 (Mihai Marius)