ana maria patru

Fostul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, ramane in arest preventiv in dosarul in care aceasta este acuzata de trafic de influenta si spalare de bani, a decis, marti, Curtea de Apel Ploiesti, potrivit Agerpres. 

 

Pe 16 noiembrie, judecatorii Tribunalului Prahova au decis ca Ana Maria Patru sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile, de la data de 16.11.2016, pana la data de 15.12.2016, inclusiv. Fosta sefa AEP a contestat decizia. 

Fostul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, este acuzata ca a primit mita de la reprezentantii firmei SIVECO pentru a derula contracte cu institutia pe care a condus-o, potrivit motivarii deciziei de arestare data de magistratii Tribunalului Prahova.

"In motivarea propunerii s-a aratat ca, in perioada aprilie-iunie 2008, A.M.P (Ana Maria Patru -n.r.), in calitate de vicepresedinte al A.E.P. - functie cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentantii SC S. R. SA contravaloarea unui apartament si a primit, in cursul anului 2009, suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea imobilului-apartament, promitand in schimb ca va sustine derularea in bune conditii a contractului nr. 80703/25.04.2008 incheiat de SC S. R. SA cu A.E., precum si ca va sustine acelasi agent economic pentru obtinerea si derularea unor contracte viitoare cu institutia publica precizata, fapt care s-a si realizat", se arata in motivarea Tribunalului Prahova, care a decis arestarea fostului presedinte al Autoritatii Electorale Permanente pentru 30 de zile. 

Citește și Legăturile dintre rețeaua destructurată de DNA Ploiești și Elena Udrea

Potrivit unui raport de activitate al Autoritatii Electorale Permanente (AEP) pe anul 2008, raport postat pe site-ul institutiei, acelasi contract de achizitie, respectiv cel cu numarul 80703/25.04.2008, a fost cu firma SIVECO Romania.

"Prin contractul de achizitie publica nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale si judetene (inclusiv sectoarele si primaria generala a municipiului Bucuresti), precum si pentru primarii comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. Bucuresti si presedintii consiliilor judetene. Contractul a fost incheiat cu S.C. SIVECO Romania S.A", se arata in raportul de activitate.

Procurorii o acuza pe Ana Maria Patru ca a primit, de la aceeasi firma, si contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover: "In cursul anului 2011, in calitate de vicepresedinte al A.E.P. - functie cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentantii SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport si a primit de la reprezentantii agentului economic precizat suma de 15.000 euro - echivalentul a 61.765,50 lei, promitand in schimb ca va sustine derularea in bune conditii a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 si a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea "Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral" incheiate de asocierea SC S. R. SA -  in calitate de lider si SC A.S. SRL cu A.E.P., precum si ca va sustine SC S. R. SA pentru obtinerea si derularea unor contracte viitoare cu institutia publica precizata, fapt care s-a si realizat", se mai arata in motivare.

Magistratii Tribunalului Prahova au decis, saptamana trecuta, arestarea preventiva a Anei Maria Patru, pentru o perioada de 30 de zile, insa fostul presedinte AEP a contestat decizia.
sursa: hotnews.ro