patru si udrea

România Curată dezvăluie legăturile dintre fosta șefă a AEP, instituția care controlează alegerile, cu oamenii din jurul Elenei Udrea.

 

În anii săi de politică la nivel înalt, Elena Udrea a fost fotografiată, atât la restaurant (aici), cât și în mașină, cu tânăra Ana Maria Pătru (aici) propulsată politic în funcțiile de vicepreședinte și mai apoi de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Pătru a fost arestată săptămâna trecută de procurorii DNA (aici), după ce ar fi cerut și primit o mită de peste 200.000 euro pentru derularea unui contract IT. Procurorii susțin că în 2009 firma de consultanță Ana Consulting SRL a fost folosită ca vehicul de transfer al șpăgii către Ana Maria Pătru pe când era vicepreședinte al AEP.

România Curată a descoperit lucruri interesante despre o altă firma de „consulting” a familiei Pătru. E vorba de societatea Continental Green Consulting SRL, înființată în perioada când Ana Maria Pătru era deja președintă plină a AEP.

Am aflat astfel că Florin Ștefan Pătru, soțul Anei Maria Pătru, a înființat în 2011 firma Continental Green Consulting SRL, alături de Cornelia Mihăilă. Aceasta este fosta soție a lui Ioan Mihăilă, anchetat de DNA și condamnat la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupție, după ce l-a ademenit cu o șpagă enormă pe un coleg din board, Remus Vulpescu, ca acesta din urmă să nu se opună încheierii unui contract de vânzare a electricității la preț preferențial unui milionar clujean, aspirant la titlul de ”băiat deștept” (aici).
Citește articolul integral pe romaniacurata.ro

 

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru...