prof upg

În această dimineață, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au descins la domiciliul unui profesor din UPG Ploiești. 

 

UPDATE Cum dădeau studenții șpagă profesorului din UPG. Surse

Este vorba de Ioan Dan Grigoraș  de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, specializarea Utilaje pentru transportul şi depozitarea hidrocarburilor.

 

Acesta este vizat într-un dosar de corupție, fiind suspectat că ar fi cerut de la mai mulți de studenți bani pentr a trece examenele. Dan Ioan Grigoraș a fost inginer la compania petrolieră BP.

Este al treilea profesor din UPG acuzat de corupție din ulimul an. În luna septembrie, Alexe Călin Mureșan, a fost acuzat de procurori că ar fi pretins 38.500 de lei de la mai mulți studenți din anul I, din care a și primit 17.150 de lei, pentru a le da note de trecere la restanțe.

Detalii aici: Profesor din UPG, prins cu șpaga de la studenți în buzunar

În toamna anului trecut, Ilie Ristea, profesor de matematică în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Petrol și Gaze din Ploiești, a fost trimis în judecată pentru luare de mită de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Anchetatorii au reușit să probeze faptul că Ristea a cerut și primit bani de la 17 studenți în timpul sesiunii din primăvara acestui an. Ancheta a pornit de la o sesizare a SRI.

Vezi aici Imagini cu profesorul din UPG în timp ce lua mită VIDEO

 

Eveniment
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Percheziții la o bandă de hoți din Ploiești

În această dimineaţă, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează 4 percheziții la persoane bănuite săvârșirea mai...