patru tribunal

Ana Maria Pătru, fostul președinte al Autorității Electorale Permanente, a ajuns la Tribunalul Prahova, acolo unde se va discuta solicitarea de arestare preventivă emisă pe numele ei de procurorii DNA.

 

UPDATE Solicitarea procurorilor DNA Ploiești a fost admisă. Tribunalul Prahova a decis arestarea Anei Maria Pătru pentur 30 de zile.

Pătru este deja reținută pentru 24 de ore, aceasta petrecându-și noaptea la arestul IPJ Târgoviște. Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 16.00.

Într-un comunicat de presă se arată că "în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că măsura reținerii este necesară în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal și al prevenirii săvârșirii unor alte infracțiuni, întrucât inculpata, prin prisma funcției deținută în cadrul Autorității Electorale Permanente, ar putea influența desfășurarea anchetei penale prin sugestionarea depozițiilor martorilor, cu atât mai mult cu cât există indicii că inculpata ar încearcă să ascundă mijloace materiale de probă.

 

De asemenea, măsura luată de procurorii anticorupție este proporțională cu gravitatea acuzațiilor, raportat la modalitatea de săvârșire, cuantumul obiectului infracțiunilor de corupție (aproximativ 275.000 euro), implicarea mai multor persoane și societăți într-un circuit financiar fraudulos".

Decizia procurorilor ține și de incidentul de marți, din timpul perchezițiilor, atunci când soțul Anei Maria Pătru a încercat să fugă cu documente relevante pentru anchetă. Surse judiciare spun că, atunci când polițiștii judiciariști au ajuns la domiciliul din Vâlcea al familiei Pătru, soțul Anei Maria avea mașina trasă în fața porții, iar în dreptul ușii de la intrare avea mai multe bagaje printre care se aflau și documentele menționate. Acesta din urmă nu a fost audiat în cauză până în acest moment.