perchezitii

Procurorii DIICOT Ploiești au descins astăzi la mai adrese din Capitală la persoane suspectate că au vândut droguri unor consumatori din Prahova.

 

Comunicatul DIICOT:

Astăzi, 11 noiembrie polițiștii de combatere a criminalității Organizate din Ploiești și ai Direcției de Operațiuni Speciale din I.G.P.R. au efectuat 7 percheziții în municipiul  București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. În ziua precedentă,  au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant în Capitală.

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și ai Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat 7 percheziții în municipiul București.

 

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2016, membrii grupării ar fi vândut substanțele interzise unor consumatori din municipiul București și din județul Prahova.

În urma perchezițiilor, de la locuințele celor în cauză au fost ridicate diferite cantități de cannabis, comprimate de metadonă, seringi folosite, medicamente cu conținut stupefiant.

De asemenea, în seara zilei de 10 noiembrie a.c., polițiștii au organizat în București două activități de prindere în flagrant, în urma cărora 4 membri ai grupării încercau să comercializeze droguri. Astfel, au fost ridicate 241 de comprimate de ecstasy, aproximativ 4 grame de ciuperci halucinogene, 40 de grame de cannabis, ustensile pentru consum, ambalaje pentru distribuirea drogurilor, sume de bani și telefoane mobile.

 

În urma acțiunilor, urmează să fie aduse la audieri peste 30 de persoane.

Perchezițiile au fost desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din I.J.P. Prahova.

La acțiune au participat și  jandarmi.

 

Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc  și de mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului.