escroc

Tot mai multe vânzătoare de magazine din Prahova au căzut victime unor escroci, care, sub pretextul schimbării unor banconte, sustrag diverse sume de bani.

 

Comunicatul IJP Prahova:

Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, implicit a înșelăciunilor, reprezintă o prioritate permenentă a Poliției  Române. Acordăm o atenție deosebită infracțiunilor de înșelăciune, acest gen de fapte având un impact deosebit asupra percepției gradului de siguranță a populației.

       În acest sens, atragem atenția angajaților societăților comerciale (vânzători/gestionari) să manifeste prudență în momentul în care primesc de la clienți bancnote de valoare mare, pentru a fi schimbate în altele mai mici, sau pentru a achita diferite produse. Sub pretextul că sunt clienți, escrocii profită de orice moment de neatenție al gestionarilor pentru a sustrage din banii primiți, continuând să țină victima de vorbă, solicitându-le diverse lucruri pentru a nu realiza că au fost înșelați.

 

       De asemenea, montarea unui sistem de supraveghere video își poate dovedi pe deplin utilitatea, în cazul în care în incinta unității comerciale, ar putea fi săvârșită o infracțiune, indiferent de natura acesteia.

        În situația în care aveți suspiciuni legate de comportamentul sau intențiile unor persoane, sau chiar aveți cunoștință de săvârșirea unei infracțiuni, apelați imediat POLIȚIA la „112”!

                

 

ÎNVĂȚAȚI  SĂ  ÎI  RECUNOAȘTEȚI  PE  ESCROCI

-          escrocii sunt îmbrăcați decent

-         vă vorbesc calm

 

-         nu se grăbesc, dar știu să vă grăbească

-         știu să vă asculte ”durerile”

-         doresc să păstreze mult timp deschisă comunicarea

-         vă privesc în ochi atunci când stați față-în-față

-         ei nu vă cunosc viața dar profită de ceea ce le spuneți  sau au aflat de la alții

-         vă împiedică cu calm dar cu fermitate să verificați ceea ce vă spun/cer ei

-         gândesc că nu vor pleca niciodată cu mâna goală de la dumneavoastră

-         orice schimb cu ei este în avantajul  lor