vaduvan

Iulian Văduvan, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, trimis în judecată pentru luare de mită de DNA Ploiești, a fost eliberat din arestul preventiv.

 

Curtea de Apel a luat decizia să nu mai accepte solicitarea DNA Ploiești de prelungire a mandatului de arestare  și a decis ca Văduvan să fie în continuare anchetat din arest la domiciliu.

Decizia a rămas definitivă, după ce, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația procurorilor anticorupție. Magistratul din Sinaia a fost arestat în luna mai a acestui an și a fost trimis în judecată o lună mai târziu. El a fost încarcerat până în data de 7 noiembrie la penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița.

În perioada în care se va afla în arest la domiciliu, fostul prim procuror are de respectat o serie de obligații, și anume să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau instanței de judecată ori de câte ori este chemat și să nu comunice direct sau indirect prin orice mijloc cu martorii din această cauză sau cu alte persoane interesate de această cauză.

Potrivit unui comunicat emis, luni, de DNA, Văduvan este acuzat că a cerut și primit bani și alte foloase de la doi oameni de afaceri, denunțători în cauză, pentru a le asigura acestora protecția în diferite dosare în care erau implicați.