elev arsuri

Incidentul a avut loc ieri, într-o pauză, în laboratorul de alimentație al unității de învățământ, după ce adolescentul a alunecat pe gresie și a antrenat în cădere o oală cu apă aflată pe foc.

 

Tânărul, în vârstă de 16 ani, elev în clasa a X-a, la școala profesională, calificare bucătar, a suferit arsuri pe 18% din suprafața corpului, respectiv pe spate. Conducerea unității de învățământ, conform procedurii, a sunat la 112, dar și la Poliție. Adolescentul a fost transportat inițial la Spitalul de Pediatrie Ploiești, însă la cererea părinilor a ajuns la Spitalul Județean Ploiești, unde a fost diagnosticat cu arsuri superficiale.

„Noi am sunat imediat la 112 și am solicitat o ambulanță. La școală a venit și mama elevului, care a fost transportat la Spitalul de Pediatrie, unde mama a refuzat internarea copilului, care a fost dus ulterior la Spitalul Județean. Am luat legătura la spital și am înțeles că este vorba de răni superficiale, dar a rămas sub observație la spital. Poliția a efectuat cercetări pentru a se constata că nu a fost vorba despre un act de violență. Copilul a căzut pe gresia din laboratorul de alimentație și, în cădere, a antrenat și o oală care era pe foc. A fost demarată procedura și către ITM, știut fiind faptul că, la începutul fiecărui an școlar se face un instructaj tuturor elevilor”, ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic Sf. Apostol Andrei din Ploiești.

Conducerea școlii a raportat incidentul și la ITM, în cauză fiind efectuate cercetări cu privire la modul cum s-a produs nefericitul eveniment.