valenii de munte

Un exercițiu de alarmare a populației în caz de calamitate naturală a stârnit panică printre locuitorii din Vălenii de Munte. 

 

Miercuri în jurul orei 13,00, în difuzoarele sistemului de alarmare din Vălenii de Munte cetățenii au primit mai multe informații de evacuare a locuințelor: ”Așteptați intervenția formaților de salvare. Cetățeni, întrerupeți alimentarea cu electricitate, apă și gaze. Evacuați animalele în afara zonei de pericol. Nu luați din locuințe decât lucrurile strict necesare și obiectele de valoare. Dacă ați fost surprins de inundații, urcați-vă la etaj, în pod sau pe acoperiș. În caz contrar, părăsiți locuința și îndreptați-vă către locurile prestabilite și lipsite de pericol. Acționați cu calm, liniștiți-i pe cei din jur.”, a fost mesajul care a stârnit teama oamenilor. 

Potrivit mesajelor primite pe adresa redacției și a reacțiilor de mediul virtual oamenii s-au speriat și nu au știut ce să facă, aceștia susținând că nu au fost anunțați înainte că este vorba de un exercițiu. 

 

Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții Primăriei Vălenii de Munte au susținut că astăzi a fost verificat sistemul de alarmare, în urma unei revizii. Înaintea semnalului acustic ce conținea indicațiile în caz de calamitate, s-a comunicat că este vorba doar de o simplă verificare, însă din cauza faptului că mesajul de urgență se aude mai tare, oamenii nu au recepționat fraza care anunța faptul că este vorba de o simulare. Referentul ISU al Primăriei Vălenii de Munte a mai transmis pentru observatorulph.ro că mesajul s-a auzit în tot orașul Vălenii de Munte. Ascultă mai jos mesajul: