Dupa ce in urma cu o saptamana RIA NOVOSTI publica declaratia profesorului Leonid Sokolov de la Universitatea din St. Petersburg, care sustinea ca asteroidul va lovi Pamantul in 2036, acum Pravda vorbeste despre o intalnirea intre oamenii de stiinta europeni. Astfel, pe data de 11 iulie 2011, cercetatori din Uniunea Europeana, dar si oficiali ai Agentiei Spatiale din Rusia se vor intalni pentru a initia un proiect de aparare si protectie impotriva miilor de asteroizi care ameninta Terra, a declarat Anatoly Perminov (purtator de cuvant al Agentiei Spatiale din Rusia).
Subiectul legat de Apophis a luat dimensiuni astronomice in Rusia. Asta dupa ce oamenii de stiinta din aceasta tara au declarat ca asteroidul va lovi Terra pe data de 13 aprilie 2036, iar impactul ar genera o forta echivalenta cu 50 de bombe atomice.
Apophis se va apropia de Terra la o distanta de 37.000- 38.000 de kilometri, pe 13 aprilie 2029. Cel mai probabil, coliziunea cu Pamantul va fi pe 13 aprilie 2036”, este declaratia profesorului Leonid Sokolov de la Universitatea din St. Petersburg.
Care ar putea fi efectele unui impact
Agentia Spatiala din Rusia a calculat ca un eventual impact ar produce schimbari climatice masive si, mai rau, ar putea duce la disparitia vietii pe Pamant. Pe de alta parte, norul de praf rezultat va bloca razele solare, astfel ca ar declansa o iarna care va dura zeci de mii de ani.
NASA crede ca o coliziune este putin probabila
Totusi parerile sunt impartite: in timp ce cercetatorii rusi si europeni se declara extrem de ingrijorati de o eventuala coliziune, NASA considera acest scenariu exagerat.
Potrivit Agentiei Spatiale Americane, asteroidul s-ar afla la aproximativ 27 milioane de kilometri de Pamant. Desi traiectoria acestuia indica faptul ca se indreapta spre Terra, cercetatorii de la NASA sustin totusi ca sanse ca Apophis sa loveasca planeta noastra sunt de 1 la 45.000. sursa:stirileprotv.ro
Data:
Provocarea Observatorul Prahovean
- Publicitate -
Sondaj Observatorul Prahovean
- Publicitate -
Informații utile
- Publicitate -