imagini perchezitii

Polițiștii de combatere a criminalității Organizate și ai Direcției de Operațiuni Speciale din I.G.P.R. au efectuat 26 pecheziții în județul Prahova și municipiul  București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Peste 140 de persoane vor fi aduse la audieri. 

 

La data de 3 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și ai Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat 26 percheziții, 25 în județul Prahova și una în municipiul București.

Activitățile au vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională, specializată în trafic de cannabis și substanțe noi cu proprietăți psihoactive.

Din cercetări a rezultat că, membrii grupării ar fi vândut substanțele interzise unor consumatori din județul Prahova, cu precădere din municipiul Ploiești.

 

În urma perchezițiilor, de la locuințele celor în cauză au fost ridicate semințe de cannabis, cantități de materie vegetală, ustensile destinate consumului, ambalării și distribuirii drogurilor, precum și arme albe și telefoane mobile.

Peste140 de persoane vor fi conduse de polițiștii la sediul unității de parchet, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului.

 

La acțiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova și  jandarmi.