diicot

Procurorii DIICOT Ploiești au descins astăzi la mai multe adrese din Prahova pentru restructurarea unei rețele de traficanți de droguri.

 

Comunicatul DIICOT:

La data de 03.11.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat un număr de 26 percheziții domiciliare dintre care 25 în județul Prahova și una în municipiul București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat  săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive.

 

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul  2014 membrii grupului infracţional  au comercializat  trafic de droguri de risc, respectiv canabis şi substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori de pe raza județului Prahova, cu precădere din municipiul Ploiești.

    Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite şi ridicate semințe de cannabis, cantitați de materie vegetală, ustensile destinate consumului, ambalării și distribuirii drogurilor, precum și arme albe.

    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii un număr de  140 de persoane.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

    La acțiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Prahova și  jandarmi.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.