perchezitii tigari

Ieri, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din Prahova au efectuat 2 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de producerea şi comercializarea de ţigarete, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.  

 

La data de 1 noiembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Prahova au efectuat 2 percheziţii la locuințele, din comuna Bucov, ale unor persoane bănuite de producerea şi comercializarea de ţigarete, din tutun, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele în cauză ar fi achiziţionat tutun de fumat din care ar fi produs ţigarete cu ajutorul unor utilaje artizanale.

Ţigaretele astfel obţinute ar fi fost livrate în vederea comercializării în județul Braşov, către diferite persoane.

 

La domiciliile bănuiților au fost identificate două maşini manuale de fabricat ţigarete, 12.812 ţigarete, 1,295 kg materie vegetală cu miros şi aspect specific de tutun precum și 123 de tuburi goale.

3 persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi  deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării potrivit prezentului titlu fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete sau peste 1 kg tutun de fumat.

 

Activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti.   

Sursa: comunicatul IJP Prahova

Citește și: Percheziții în Bucov la o fabrică ilegală de țigări

 

Vezi mai jos imagini de la percheziții