spitalul judetean ploiesti

La fel ca la nivel național, personalul medical de la Spitalul Județean Ploiești a intrat în grevă generală.

Medicii au anunțat că nu va fi perturbată activitatea de la urgențe. Practic, astăzi vor fi efectuate intervenții chirurgicale numai în regim de urgențe.

„Este grevă generală și la Spitalul Județean Ploiești, însă activitatea de la Urgențe nu este și nu va fi perturbată. Sperăm ca revendicările, la nivel național, să fie rezolvate astăzi, pentru ca activitatea de la Spitalul Județean Ploiești să nu fie afectată”, a declarat pentru Observatorulph.ro directorul medical. Spitalul Județean este cea mai mare unitate medicală din Prahova.

Membrii Sanitas au anunțat că sunt nemulțumiți de salarii și de faptul că sporurile nu sunt raportate la salariul actual, ci la cel din 2009. Reducerea diferențelor salariale între asistenții medicali cu studii post-liceale și cei cu studii superioare, care acum sunt şi de 800 de lei, precum şi eliminarea discrepanțelor salariale între spitalele clinice si cele neclinice.

La începutul lunii octombrie, membrii Federației Sanitas au fost în grevă japoneză, iar pe 19 octombrie, în grevă de avertisment.