marius rotaru mizil

Marius Rotaru, comandantul Poliției Mizil, urmărit penal într-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane, s-a pensionat. Se întâmplă acest lucru după ce Rotaru a fost arestat preventiv, apoi plasat sub control judiciar, instanța interzicându-i să mai aibă dreptul de a purta armă.

 

Este al treilea ofițer de poliție din Prahova, anchetat într-un dosar penal, care alege să iasă la pensie în timpul urmăririi penale. În aceeași situație mai sunt Marin Tudorică, fostul șef al Poliției Sinaia și Viorel Dosaru, fostul comandant al IJP Prahova, ambii trimiși în judecată de DNA Ploiești în dosare de corupție.

În ceea ce-l privește pe Marius Rotaru, procurorii DIICOT Ploiești, care anchetează cauza, susțin că,  în calitate de șef al Poliției Mizil, i-a favorizat pe membrii unui grup  infracțional care se ocupau cu traficul de persoane, prin lipsa acțiunii conferite de atribuțiile de serviciu și nesesizarea organelor competente.

Marius Rotaru a fost arestat preventiv în cauză la începutul lunii septembrie de către Tribunalul Prahova, iar după o săptămână, Curtea de Apel Ploiești a decis să-l plaseze în control judiciar.