badescu ghita

Un martor cu identitate protejata a declarat, vineri, in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ca Sebastian Ghita a controlat Asesoft si dupa ce a fost ales deputat si ca i-a oferit o casa drept mita fostului primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, relateaza Mediafax.

 

Magistratii ICCJ au audiat, vineri, prin videoconferinta, doi martori cu identitate protejata in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru dare de mita, spalare de bani si instigare la abuz in serviciu, unul dintre martori declarand ca Ghita a controlat firma Asesoft si dupa ce a fost ales deputat si ca i-a oferit o casa drept mita fostului primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu.

"Stiu ca Sebastian Ghita era administratorul Asesoft, pe care a administrat-o pana a ajuns deputat. A predat apoi administrarea unei rude a sotiei sale, Sorin Chirila. Sunt intr-o relatie de prietenie si cu Chirila. Stiu ca societatea era administrata in fapt de Ghita Sebastian. Cunosc faptul ca Ghita, in timpul campaniei, cand era sigur ca o sa castige, facea demersurile sa gaseasca noi administratori. Fiind deputat, Ghita nu mai putea si oameni de incredere, gen Chirila, trebuiau sa administreze in locul lui, dar cu sfaturile lui. Chirila trebuia sa ia actiunile societatii si sa ii reprezinte interesele", a declarat martorul in fata judecatorilor.

Acesta a sustinut ca Sebastian Ghita l-a ajutat pe Iulian Badescu sa castige alegerile la Primaria Municipiului Ploiesti in schimbul unor contracte fara licitatie, iar ulterior i-a dat mita o casa.

"Ploiesti e impartit in mai multe sectoare conduse de membri PSD. Odata cu nominalizarea lui Badescu, membrii respectivi au fost schimbati la solicitarea domnului Ghita. Nu toti, acolo unde erau considerati insuficient de implicati in campania domnului primar. Se stia la Ploiesti ca Iulian Badescu nu e o persoana avuta si nu-si permitea o campanie de asemenea anvergura. Ghita era un fel de director de campanie. El stia cum sa cheltuiasca banii. Oamenii din campanie erau apropiati ai lui Ghita. Badescu se indatora asa si domnul Ghita a castigat contracte de 300 de mii de euro cu primaria. Nu contracte cu licitatie, ci cu incredintare directa. Contracte care s-au desfasurat in anii 2012 - 2013. Erau incheiate intre Asesoft International si Primaria Ploiesti. Odata cu incheierea acestor contracte, Ghita, prin Asesoft, i-a dat lui Badescu, cu titlu de mita, un imobil in apropiere de locuinta acestuia. Pentru ca valoarea casei era mai mare decat a contractelor, Badescu trebuia sa faca niste sponsorizari prin primarie catre clubul de baschet Asesoft. Suma era de 500 de mii de euro pe an. Badescu se plangea ca suma era mare, dar Ghita voia sa majoreze sponsorizarea", a mai spus martorul.

Sebastian Ghita a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca declaratiile martorilor nu sprijina acuzatiile aduse de procurorii DNA si ca i-a fost rusine de comportamentul si de declaratiile acestora in timpul audierilor.

Citește continuarea pe Hotnews.ro

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru...