radu ionescu

Liviu Cezar Radu Ionescu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, a solicitat instanței penale a Tribunalului Prahova reducerea pedepsei pentru că a făcut un denunț care s-a finalizat cu începerea urmăririi penale pe numele unui primar.

 

Cezar Radu Ionescu a invocat dreptul său prevăzut de art. 19 din OUG nr. 43/2002 care dispune că: "Persoana care a comis una dintre infracţiunile atribuite prin prezenta ordonanţă de urgenţă în competenţa Parchetului Naţional Anticorupţie, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege."

Fostul vicepreședinte l-a denunțat pe primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, pe numele căruia DNA a început urmărirea penală pentru luare de mită și abuz în serviciu. Surse judiciare au precizat că Ionescu ar fi recunoscut că a făcut un aranjament cu edilul din Câmpina pentru a câștiga o licitație organizată de Casa Tineretului, instituție aflată în subordinea Primăriei Câmpina.

 

Este vorba despre un contract câștigat de societatea fostului vicepreședinte al CJ Prahova prin care au fost înlocuite tâmplăria și geamurile vechi de la Casa Tineretului. În schimbul acestui favor, Tiseanu a cerut un procent din valoarea contractului, primind efectiv 17.000 de lei.

În ceea ce-l privește pe Radu Ionescu, acesta a fost trimis în judecată în luna martie a acestui an, sub acuzațiile de luare de mită. Acesta este acuzat că a primit folosința gratuită un autoturism ca recompensă pentru numirea și susținerea unui om de afaceri în funcția de președinte în Consiliul de Administrație al unei societăți comerciale cu capital integral de stat. 

Autoturismul a fost primit efectiv de către inculpat la data de 01 februarie 2007 prin intermediul uneia dintre firme care, în perioada 22 decembrie 2006 – 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Județean Prahova, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți, precum și celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing și întreținere a mașinii în valoare totală de 101.340,55 lei, conform DNA.