protest posta1

Toate oficiile poștale din Ploiești sunt închise astăzi până la finalizarea negocierilor care se poartă în aceste momente la București. Angajații Poștei Române sunt nemulțumiți de salariile mici, condițiile grele de muncă și de faptul că negocierile pe care le-au avut în ultimele șapte luni cu privire la doleanțele lor cu conducerea companiei au eșuat. 

 

Preşedintelele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România filiala Muntenia, Carmen Luca, a declarat pentru observatorulph.ro că nemulțumirile sunt legate de majorarea salarială pe care au cerut-o în comisiile de negociere în valoare de 100 de lei NET pentru fiecare salariat ale cărui venituri sunt mici, până la funcția de diriginte.

Citește și:  Surpriză neplăcută pentru clienții Poștei Române din Ploiești

 

Discuții pe această temă au existat și ieri însă au eșuat, conducerea companiei fiind dispusă să crească salariile angajaților cu 100 lei BRUT (68 lei NET) de la 1 ianuarie 2017, când salariul minim pe economie oricum va fi majorat. 

Ploieștenii care vor să trimită sau să ridice colete, să plătească taxe sau să cumpere un simplu timbru fiscal au găsit ușile închise astăzi la toate oficiile poștale din oraș. 

Cel mai probabil, discuțiile între reprezentanții angajaților și conducerea companiei se vor întinde după oră 12.00. Până atunci, punctele de lucru din Ploiești și din toată țara vor rămâne închise. 

 

 

Mai multe articole
  • Marți, 24 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Societatea TCE este înglodată în datorii. Sindicaliștii amenință cu blocarea transportului în comun

  • Marți, 24 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Hipodromul din Ploiești, „bijuteria” de aproape 15 milioane de euro, n-are sistem de irigații. Alți bani, altă distracție!

  • Marți, 24 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Calsonic investește 30 de milioane de euro într-o nouă fabrică la Ploiești. Vor fi create 300 locuri de muncă