dnaaa

DNA a transmis în această seară poziția pe care o are în legătură cu afirmațiile deputatul Sebastian Ghiță în urma acuzațiilor pe care acesta le-a făcut la Ploiești cu privire la modul în care sunt instrumentate dosarele. 

 

Citește și:  Sechestru pe averea lui Sebastian Ghiță

”Cu referire la afirmaţiile făcute în cursul zilei de 26 octombrie 2016 de inculpatul Ghiţă Sebastian înainte de a se prezenta la sediul Serviciului Teritorial Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă măsura asiguratorie a sechestrului în dosarul penal mediatizat prin comunicatul nr. 1164/ VIII/3 /06 septembrie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Declaraţiile respective apărute în spaţiul public, în legătură cu care mai mulţi reprezentanţi mass-media au solicitat un punct de vedere, sunt susţinute de o persoană cercetată / trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în mai multe cauze penale. Afirmaţiile publice pe care le face persoana respectivă cu privire la procurori şi la orice împrejurare incidentă anchetei penale nu sunt obiective şi fundamentate, nefiind exclusă chiar încercarea de distragere a atenţiei opiniei publice ?i de discreditare a procurorului care instrumentează cauza.

 

În nicio situaţie în care afirmaţiile apărute în spaţiul public sunt făcute de astfel de persoane, Direcţia Naţională Anticorupţie prin Biroul de Informare şi Relaţii Publice, nu va emite un punct de vedere.

Pe de altă parte, o persoană cercetată într-o anchetă penală este liberă să îşi prezinte punctele de vedere, probe în apărare, în faţa procurorului, în cadrul procesual, iar în situaţia în care deţine indicii că i s-au încălcat drepturile sau că vreo altă persoană, inclusiv magistrat, ar fi săvârşit o faptă care reprezintă abatere de la lege, este liberă să sesizeze instituţiile abilitate.

Totodată, vă informăm că la data de 26 octombrie 2016, în dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1164/ VIII/3 /06 septembrie 2016, procurorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploieşti au instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Ghiţă Sebastian până la concurenţa sumei de 220.000 de euro.⁠⁠⁠⁠”