procuror Daniel Bucur

Daniel Bucur, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, trimis în judecată de DNA Ploiești, într-un dosar de luare de mită, a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Decizia aparține Curții de Apel Ploiești care s-a pronunțat în dosar, vineri, 21 octombrie. Sentința nu este una definitivă. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul, în prezent suspendat de CSM, va trebui să plătească 3.000 de lei și respective 500 de lei, sume de bani dobândite în urma săvârșirii faptelor de care a fost acuzat, dar și 10.000 de lei cheltuieli judiciare.
Bucur a fost trimis în judecată în luna martie a acestui an sub control judiciar. El a fost acuzat de luare de mită li trafic de influență.
 
Potrivit DNA,  inculpatul, în calitate de procuror la PJ Sinaia, a pretins bani sau alte foloase de la persoane urmărite penal. În schimbul banilor, Bucur acorda soluții favorabile, adică scoaterea de sub urmărire penală.

 

 

 

Politic
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Ponta dezlănţuit în miez de noapte, chiar de ziua lui

Se scot săbiile între cei care, până mai ieri, erau în aceeaşi barcă. Speriat de consecinţe, liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe Victor Ponta că a stat cu mâna pe sus şi s-a cerut la DNA, pentru a-l...